Bast de Boom komt tot leven met Augmented Reality

Opdracht 5b
Bast de Boom komt tot leven met Augmented Reality

  • 30 minuten
  • Kleine groepjes

Benodigdheden:

  • Een apparaat waar AR op werkt (ipad of smartphone jonger dan 2020)

Tover Bast de Boom en Koos in de klas!

Wat gaan we doen?

De kinderen kunnen in kleine groepjes met de AR App aan de slag. Willen jullie Koos zijn vriend, Bast de Boom, in het echt ontmoeten? Breng Bast de Boom in de klas. 

Kinderen zien Bast de Boom in de klas, kunnen er omheen lopen en van alles ontdekken aan de boom. Zelfs Koos komt verstoppertje spelen! Het is een magische beleving voor jong en oud! 🙂

Onderneem de volgende stappen

1: Download de gratis Fectar app voor Android of iOS op je mobiele apparaat.

2: Gebruik de zoekbalk om Koos de Koala te zoeken. Tik op het zoekresultaat.

3: Druk op de START knop om de scéne te starten. Vergeet niet je geluid aan te zetten.

4: Zorg dat het icoon onderin op AR staat om de scéne in augmented reality te bekijken. Als de vloer goed is gescand en Bast de Boom staat op een handige plek, tik dan op de knop om het te plaatsen. Nu begint het, luister goed en veel plezier!

Wat is Augmented Reality:

Door het gebruik van AR – op je telefoon of tablet – voeg je informatie toe aan de ‘echte’ wereld. Wat je ziet is dus een combinatie van de echte wereld, verrijkt met virtuele elementen. Uit onderzoek blijkt dat het zorgt voor levendigheid waarmee de kinderen langer en beter betrokken blijven, zorgt voor een snellere informatieverwerking in vergelijking met andere media en een betere herinnering van de opgedane stof. Maar het is natuurlijk ook gewoon een beetje magisch :-). De kinderen zien bij het gebruik de AR experience, Koos en zijn vriend Bast de Boom ‘echt’ in de klas.