Onderdelen lesprogramma

Waaruit bestaat het lesprogramma?

Het lesprogramma bestaat uit het Aardewijs pakket dat wordt opgestuurd en een digitaal lesprogramma.

Het Aardewijs pakket

Ingeschreven scholen krijgen een Aardewijs pakket opgestuurd met daarin:

  • KnuffelKoos
  • De Wereldkaart ‘De avontuurlijke wereld van Koos de Koala’
  • Het prentenboek ‘Koos zoekt een huis’
  • Sticker Groen Bezig Boekje
  • Stencil Groen Bezig boekje

Deze producten worden gebruikt tijdens de lessen die in deze digitale omgeving te vinden zijn.

Het digitale lesprogramma

Het digitale lesprogramma bestaat uit:

  • 2 introductielessen
  • 8 themalessen

2 introductielessen

Het lesprogramma wordt gestart met twee introductielessen waarin kinderen kennismaken met Koos de Koala en een huis voor hem maken. Het prentenboek wordt voorgelezen en KnuffelKoos wordt geïntroduceerd. Deze knuffel gaat ieder weekend bij een leerling logeren en samen met het gezin doen ze een groene activiteit. Hun avonturen schrijven ze op in het Groen Bezig Boekje. 

Hier zijn de introductielessen te vinden. Als je klikt op de les vind je alle digitale producten die bij die les horen en geschikt zijn om op het digibord te laten zien. Rechtsonder klik je op docentenhandleiding, daar vind je alle opdrachten die horen bij de les.

8 themalessen

De themalessen kunnen in willekeurige volgorde en op elk moment gedurende het schooljaar worden ingezet. Geen druk maar vooral plezier. De lessen bestaan uit maximaal acht opdrachten die ook willekeurig ingezet kunnen worden. Daardoor kan de leerkracht flexibel omgaan met de opdrachten.

Alle themalessen starten met het kijken van een aflevering van Koos en Moos die de thema’s op een leuke manier introduceren. Ze maken best moeilijke termen begrijpelijk voor kinderen, zoals duurzaamheid, symbiose en recyclen. Daarna volgen er groene excursies naar buiten, knutsel-, muziek- en beweegopdrachten, quizjes op het digibord en ook taal- en rekenopdrachten komen aan bod. Op deze manier wordt er met het lesmateriaal aan veel kerndoelen gewerkt.

Hier zijn de themalessen te vinden. Als je klikt op de les vind je alle digitale producten die bij die les horen en geschikt zijn om op het digibord te laten zien. Rechtsonder klik je op docentenhandleiding. Daar vind je alle opdrachten die horen bij de les.

Alle lessen bevatten ook extra opdrachten voor groep 3/4 en thuis- en BSO-opdrachten.