Introductie

KoalaBonza! 

Welkom bij AardeWijs! In dit interactieve lesprogramma neem ik kinderen van de onderbouw mee op avontuur. Samen leren we over de wijsheid van de aarde. We laten ons verwonderen over haar superkrachten en helden die er leven. Zo ervaren we hoe belangrijk de natuur is en geven we het de aandacht die het verdient.  

We geven de natuur en bewoners een stem, gevoels en karakter. Zodat kinderen (en hun ouders) een band met haar opbouwen en er liefdevol mee om willen gaan. We ontdekken hoe we met kleine dingen iets groots kunnen bereiken voor een groene aarde. Elke stap is er één. En hoe leuk is het om dit samen te doen?!

Het is mijn droom dat we allemaal lief voor onze aarde zijn en ik vind het geweldig dat jullie meehelpen deze waar te maken!

Heel veel plezier en aardewijsheid.

Let’s GOala

Groetjes Koos de Koala

P.s Heb je vragen of tips? Stuur dan een mailtje naar: info@koosdekoala.nl.

Koos de Koala Stichting

Het Aardewijslesprogramma is ontwikkeld door De Koos de Koala Stichting in samenwerking met onderwijskundigen. De stichting is opgericht om kinderen te leren hoe ze goed voor onze aarde kunnen zorgen. 

Het begon allemaal met een ontwapenende prentenboek, waarin Koos zijn huis kwijtraakt aan gele monsters die bomen kappen. Het verhaal over ontbossing maar dan verteld op een toegankelijke manier voor kleuters. Al snel volgde de grappige en leerzame kinderserie ‘Koos & Moos’

Op eigen initiatief werd er al veel gebruikgemaakt van Koos in de klas. Met dit interactieve lesprogramma maken we een verdieping en sluiten we aan bij de leerdoelen van het onderwijs.  Het programma bevat twee introductielessen en verschillende themalessen die vol staan met groene excursies, taal-, reken-, knutsel-, muziek- en beweegopdrachten en quizjes op het digibord. Alle lessen bevatten extra opdrachten voor groep 3/4 en thuis- en BSO-opdrachten.

De avonturen van Koos gaan verder in het theater. Koos en zijn mensenvriend Moos leren kinderen op een speelse en positieve manier lief te zijn voor onze aarde door spannende verhalen te vertellen en liedjes te zingen waarbij iedereen mag meedoen, De voorstelling is geschikt voor zowel basisscholen als theaters en zal een mooie aanvulling zijn op het lesprogramma om het bewustzijn bij kinderen over het klimaat te vergroten. Zo kunnen we ook via de culturele sector gezinnen betrekken en activeren om zich in te zetten voor een groene aarde. 

Koos & Moos De Theatershow

“De Groenste Familievoorstelling van Nederland” Koos & Moos de Theatershow! De avonturen van Koos verspreiden zich nóg verder. Na de populaire YouTube-serie en prentenboek zijn de twee nu te zien in een theatervoorstelling, waarin ze gaan kamperen in het bos. Moos, die liever op Instagram en TikTok zit, valt van de ene verbazing in de andere. … Meer lezen over